Waarom een website maken met WordPress? 4 voordelen op een rijtje!

Waarom WordPress? 5 voordelen op een rijtje!

WordPress is by far het meest populaire beheersysteem voor websites. Ruim 39% van alle sites op het internet draaien op het platform WordPress, en dat is niet voor niets! Met alle plugins die bij WordPress horen is er voor ieder wat wils. Wil je een blogsite bij gaan houden? Dat kan via WordPress. Liever artikelen verkopen op het internet? Ook dat kan via WordPress. Wil je een gelikte website voor jouw startende onderneming? Je raadt het al. 

Maar waarom kiezen zo veel mensen voor WordPress? Wat maakt het beter dan alle andere beheersystemen? Hieronder zet ik het voor je op een rijtje. 

1) Volledig zelf je eigen website beheren

Met alle Plugins die horen bij WordPress is het met wat training mogelijk om de hele website zelf te gaan beheren. Door een logisch en gebruiksvriendelijk user-interface heb jij binnen no-time door hoe je zelf pagina’s aan kan passen, of nieuwe artikelen kan schrijven. Dat scheelt een hoop tijd en geld. Je hoeft namelijk niet elke keer weer met je webbouwers te bellen als je dat ene knopje nou niet rechts, maar juist links wil hebben staan. 
 
Naast dat je dus niet meer afhankelijk bent van je webbouwer, kan je van je website echt jouw dingetje maken, zonder dat je daarvoor ook maar enige programmeerkennis voor nodig hebt. 

2) WordPress is gratis

Ondanks dat er enkele betaalde plugins en uitbreidingen zijn op WordPress, is de basismodule volledig gratis. Dat wil zeggen dat je met de benodigde kennis alleen maar hoeft te betalen voor je domeinnaam en webhosting. Dat zal neerkomen op zo’n €70,- per jaar, afhankelijk van provider. 

3) WordPress website scoren goed in zoekmachines

WordPress bevat een groot aantal hulpmiddelen die helpen om de zoekmachine-vriendelijkheid te verbeteren. Het is niet zo dat een WordPress website automatisch hoger scoort dan een andere websites, maar alle functionaliteiten om je website beter te laten scoren zijn binnen WordPress aanwezig. 

4) WordPress websites zijn mobielvriendelijk

Het is met WordPress mogelijk om je website volledig mobielvriendelijk (responsive) in te richten. En dat is zeker geen overbodige luxe aangezien meer dan de helft van het online verkeer via een mobiel of tablet gaat! Met ingebouwde tools die je precies laten zien hoe de website er op mobiel uit gaat zien weet je zeker dat er niks mis gaat met de uitlijning van de tekst, locatie van de buttons of andere veelvoorkomende fouten.

Interesse om een WordPress website te (laten) maken? Neem contact met me op en we bespreken samen de mogelijkheden!

 

Interessant? Deel hier

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Tim Coset

Tim Coset

Online marketeer