Betaald adverteren (SEA)

DigiBloei bezit de kennis die nodig is om een winstgevende campagne op te zetten. Wil jij meer verkeer naar je site en ben je niet bang om hierin te investeren? Neem gerust contact op!

Wil jij meer verkeer naar je website en ben je best bereid om daar wat geld in te investeren? Dan is SEA (Search Engine Advertising) een aantrekkelijke optie. DigiBloei heeft de benodigde kennis om betaalde advertentiecampagnes op te zetten en te optimaliseren.

Wat is SEA?

SEA is een afkorting voor Search Engine Advertising. SEA is het betaald adverteren in zoekmachines zoals Google. Het doel van deze advertenties is vaak het genereren van extra websitebezoekers, of het realiseren van meer verkopen.

Advertenties kan je helemaal toespitsen op doelgroepen die voor jou belangrijk zijn, zodat je zo min mogelijk budget verspilt aan bezoekers die voor jouw website niet interessant zijn. En precies daar zit de meerwaarde van het inhuren of aannemen van een specialist op dit gebied. Iedereen kan een advertentie maken, maar een winstgevende advertentie is een heel stuk lastiger. Er is er zeker wat vakkennis vereist om een campagne op te zetten die onderaan de streep meer oplevert dan dat hij kost.

Daar waar zoekmachineoptimalisatie een langetermijnproces is, is SEA juist weer een manier om op zeer korte termijn extra bezoekers en conversies te realiseren. Je kunt vandaag nog een advertentie in elkaar zetten die jou extra bezoekers op de website op gaat leveren.

Search Engine Advertising (SEA) versus Search Engine Optimization (SEO)

SEA kan als de tegenhanger van SEO worden gezien. Het verschil zit hem namelijk in een paar dingen:

  • SEA richt zich op (betaalde) advertenties. Dit is dus niet gratis. SEO daarentegen, is het proberen te bemachtigen van hoge organische (onbetaalde) posities in Google.
  • SEA is een geschikte manier om op korte termijn bepaalde doelen te halen. Je kan vandaag een advertentie maken en nog dezelfde dag resultaten zien. SEO is daarentegen een langetermijnproces waar het soms wel maanden of jaren kan duren voor je resultaat ziet.
  • Advertenties komen altijd boven organische resultaten te staan in de zoekresultaten, met een tag die duidelijk maakt dat het om een advertentie gaat.

Kan DigiBloei je hiermee helpen?

Wil je aan de slag met SEA maar zie je zelf door de bomen het bos niet meer? DigiBloei helpt je graag. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik u helpen?

Neem contact met me op en daag me uit!